INTERNATIONeLla Prisbelönta
VISUeLla EFFEkTer

Filmgate VFX är en erfaren, svensk studio för visuella effekter. Vi specialliserar oss på arbete med spelfilmer, TV-serier och reklam. På bara tio år har Filmgate VFX arbetat på över 100 spelfilmer i elva olika länder. Inget annat bolag för visuella effekter har haft en sådan framgångsrik inledning.  

 

tjänster

Filmgate fixar både spelfilmer fulla med visuella effekter, samt kortfilmer på begäran, även om det bara är en ända tagning som behöver en uppfräschning. Tjänsterna som vi erbjuder är listade här nedanför.

 
COMPOSITING

COMPOSITING

Konsten med compostiong handlar om att skapa illusioner genom visuella element av varierande natur, i en sammanhängande tagning. Vi har erfaren personal med flera år i industrin.

MATTE PAINTING

Behöver du snöiga berg bakom din green screen? Skulle du vilja se en stor grön äng utanför ett fönster? Våra matte painters skapar världen så som ni föreställer er den .   

CLEAN UP/PAINT

Med lite uppfräschning kan vi sudda ut till exempel oönskade kablar och få din 1800-tals värld att se genuin ut genom att ta bort moderna element i era tagningar. 

ROTOSCOPING

Rotoscoping är namnet för att ta bort delar av bilden. Vanligtvis för att byta ut det mot något annat. Så som dimma eller kanske ett hus.

TRACKING/MATCHMOVING

Genom att tracka antingen markörer i en karaktärs ansikte and därmed byta ut det, eller delar av bilder med hög kontrast och sätta in en häst eller en sophög. Vi kan addera element även om kameran rör på sig.
 

CG

Skyskrapor i en stad, djur som flyger eller simmar, varulvar på ett tåg. Vi har resurser att bygga, rigga, animera and rendera i många olika 3D program. 

GRADE/CONFORM/ONLINE

Om du behöver hjälp med anpassning eller lutning så kan vi hjälpa dig. Vår Partner Terrassen är lokaliserade i samma kontor som Filmgate Stockholm och specialiserar sig på grading och color management. 

ON SET SUPERVISION

Vi erbjuder rådgivning på inspelningsplats för att dina tagningar ska vara så bra förberedda som möjligt inför efterarbetet med visuella effekter.